Hlavní obsah

Vozovky v Libereckém kraji mohou místy namrzat

Silničáři v Libereckém kraji varují před namrzáním vozovek. Pozor by si měli dát řidiči i na mrznoucí mlhy. Výrazně se ochladilo a k ránu byly teploty mezi minus dvěma až minus deseti stupni Celsia, v noci na Jizerce v Jizerských horách dokonce klesly pod minus 15 stupňů.

Foto: Aleš Honus, Právo

Námraza pokryla ovocné stromy u Dolního Benešova na Opavsku

Článek

Varování před rizikem námrazy platí i pro čtyřproudovou silnici 35 z Liberce do Turnova či silnici 13 z Liberce na Frýdlant. Povrchy vozovek v kraji jsou podle převážně mokré a na Českolipsku vlhké. Zledovatělá vrstva sněhu krytá posypem leží na silnicích nižších tříd v Jizerských horách a ujetá vrstva v západní části Krkonoš na Semilsku.

Na většině území kraje bylo ráno jasno až polojasno. Podle předpovědi by přes den mělo přibývat oblačnosti a ojediněle může i slabě sněžit. Nejvyšší denní teploty budou mezi dvěma až minus jedním stupněm Celsia, na horách mezi minus dvěma až minus pěti stupni.

Silnice ve středních Čechách jsou sjízdné, srážky nejsou hlášeny. Na vedlejších cestách na Příbramsku a Benešovsku místy leží ujetá zledovatělá vrstva sněhu krytá posypem, vyplývá z informací Ředitelství silnic a dálnic.

Zvýšenou opatrnost cestáři doporučují i na některých hlavních tazích, například na dálnici D1, Pražském okruhu nebo silnici I/3. Vozovka je tam místy mokrá po chemickém ošetření.

Reklama

Výběr článků

Načítám