Hlavní obsah

Vondrouš nabídl Klausovi odškodné za prostřelené sako

Novinky, val

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Pavel Vondrouš, který před týdnem zaútočil na prezidenta Václava Klause kuličkovou pistolí, nabídl Klausovi odškodnění. Chce mu uhradit zničené sako a košili. Není však jasné, kde by peníze vzal, čelí totiž exekuci.

Foto: Jaroslav Švehla, Právo

Pavel Vondrouš

Článek

„Panu prezidentovi jsem napsal dopis, ve kterém mu sděluji, že nebylo mým úmyslem mu způsobit škodu a že ho prosím o vyčíslení škody, kterou jsem mu mohl způsobit na jeho saku a košili. Pro případ, že jsem ho i zranil, nabídl jsem mu i bolestné,“ řekl Vondrouš.

Muž střílel na prezidenta Klause z plastové pistoleVideo: Prima FTV

V dopise Václavu Klausovi pak prezidenta žádá kromě vyčíslení škody také o sdělení bankovního účtu, kam by případně mohl zaslat peníze. „Nikdy nebylo mým úmyslem Vám způsobit škodu na majetku či Vám přivodit, i když jen drobná, poranění,“ kaje se v dopise Klausovi Vondrouš.

Přestože ale Vondrouš nabídl Klausovi toto gesto, není jasné, zda dokáže svým slibům dostát. Jak už totiž dříve potvrdil, dohánějí jej dluhy a zajímají se o něj exekutoři.

Incident se odehrál minulý pátek v Chrastavě, kam prezident přijel kvůli slavnostnímu otevření tamního mostu. Vondrouš se v davu bezprostředně přiblížil ke Klausovi a několikrát na něj vystřelil z airsoftové zbraně. Klausovi způsobil lehké oděrky, s nimiž prezident odjel na ošetření do nemocnice.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám