Hlavní obsah

Vondra chce do Brd místo Klvani posílat exstarostu Příbrami

PRAHA

Vicepremiér pro evropské záležitosti Alexandr Vondra (ODS) ve středečním Pressklubu Frekvence 1 připustil, že některých jednání o záměru vybudovat v brdských lesích americký protiraketový radar by se mohl chopit náměstek ministra financí a bývalý starosta Příbrami Ivan Fuksa. Vládní koordinátor pro komunikaci o protiraketové obraně Tomáš Klvaňa podle Vondry sice rozumí komunikaci s médii, ale u přesvědčování obyčejných lidí tak úspěšný není.

Článek

"Otázkou je, jestli on je nejsilnější, když se vydá někam do vesnice mezi normální chlapy a sedne si tam s nimi do hospody. Jestli ta kravata a to sako, které má, jestli je to nejúčinnější," řekl Vondra na Klvaňovu adresu.

S občany bude komunikovat Fuksova komise

Ministr uvedl, že počítá s tím, že hlavní komunikaci vlády s občany ve věcech radaru povede komise pro rozvoj Brdska, kterou vede Fuksa a v níž jsou zástupci vlády, obcí, Středočeského a Plzeňského kraje. O jejím vzniku rozhodla vláda na výjezdním zasedání ve Spáleném Poříčí na začátku září.

Klvaňa by měl být mužem v pozadí, který organizuje celou informační kampaň, řekl Vondra. Ačkoliv prý vláda za Klvaňou stojí, není podle něho radarová kampaň nejlepší. "Určitě se dá komunikovat lépe a budeme komunikovat lépe. Já jsem o tom přesvědčen," prohlásil.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám