Hlavní obsah

Voda z rybníků zatopila ve Zlíně desítky domů

Právo, Novinky, Jiří Růžička, Petr Nový

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ZLÍN

Voda z rybníků zaplavila v úterý odpoledne městkou část Prštné ve Zlíně. Vlna se prohnala městem a způsobila velké materiální škody. Hasiči na místě zachránili i jednoho tonoucího. Hasiči zatím nevědí, zda u jednoho z rybníků praskla hráz, nebo přes ni voda jen přetekla.

Článek

Valící se voda zaplavila zahrádky, sklepy, garáže i přízemní prostory domů. "Voda postupně zaplavila domy a firmy. Voda se vyvalila v místě po opravě," uvedl pro Novinky mluvčí zlínských hasičů Ivo Mitáček. Příčinou je pravděpodobně vydatný déšť, který Zlín zasáhl.

"Přívalová vlna přetekla přes hráze a valila se do Prštného. Proto nyní musíme čerpat vodu i zde přímo na návsi," řekl velitel zásahu hasičů Jiří Ovesný.

:. Foto: Novinky.cz s použitím Mapy.cz

"Desítky domů se ocitly velmi rychle pod vodou. Vlna výrazně poničila i silnice," doplnil Mitáček s tím, že hasiči používají čluny, čerpadla a speciální obleky pro práci ve vodě.

"V tuto chvíli máme na místě deset jednotek a zasahujeme přibližně v pěti desítkách domů. Podařilo se nám zachránit také jednoho tonoucího člověka," doplnil Mitáček. Bližší informace k záchraně neměl k dispozici.

"Snažíme se hlavně uvolnit kanály. Je hrozné dusno a vypadá to na další bouřku. Tak chceme, aby kanály byly volné a voda mohla odtékat. Už tak je zatopená spousta domků," řekla v proudu bahna Drahomíra Zajícová v Prštném.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám