Hlavní obsah

Vláda vyrazila na výjezdní zasedání do Zlína. Babiš jednal s Čunkem, čelil kritice

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Premiér v demisi Andrej Babiš (ANO) vystoupil na tiskové konferenci s hejtmanem Zlínského kraje Jiřím Čunkem (KDU-ČSL). Setkání se uskutečnilo v souvislosti s výjezdním zasedáním kabinetu do regionu. Během své spanilé jízdy krajem se Babišův kabinet setkal i s protesty.

Záznam: TK premiéra Andreje Babiše a zlínského hejtmana Jiřího Čunka Video: ČTK

 
Článek

Program začal ráno v Kroměříži. Následně Babiš v Pravčicích na Kroměřížsku převzal petici na podporu výstavby dálnic D49 a D55. Zatímco dostavba dálnice D55, která povede směrem na Uherské Hradiště, by měla u Otrokovic začít už letos, v případě prvního úseku D49 mezi Hulínem a Fryštákem zahájení stavby léta vázne.

Následně se ministři přesunuli do Zlína, kde si prohlédli nemocnici či Památník Tomáše Bati. Návštěvu Zlínského kraje premiér v pondělí zakončil diskusí s veřejností na půdě zlínské univerzity. Na ní mimo jiné čelil kritice, že moderátor akce, poslanec za ANO Aleš Juchelka, záměrně vybírá jen nekonfliktní dotazy.

Na tiskové konferenci před setkáním s veřejností Babiš uvedl, že se během dne setkal s protesty. „V Kroměříži na mě někdo křičel. Ale jinak nic dalšího nebylo. Je nešťastné, když se nám tak daří, že jsou svolávány demonstrace a že je společnost stále rozdělená. Slíbil jsem, že budu společnost spojovat. Někteří lidé ale nechtějí slyšet mé vysvětlení,“ sdělil na otázku Práva.

Kabinet v demisi hodlá ve výjezdních zasedáních, která opozice označuje za spanilé jízdy, pokračovat. Příští týden v úterý by se měli ministři vydat do Libereckého kraje.

Reklama

Výběr článků

Načítám