Hlavní obsah

Vláda podle Langera hlasování o nedůvěře ustojí

Novinky, znk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

ČSSD vyvolá příští středu ve Sněmovně hlasování o nedůvěře vládě Mirka Topolánka. Ministr vnitra Ivan Langer (ODS) ale věří, že se opozici kabinet svrhnout nepodaří. Řekl to v pátek na chatu se čtenáři Novinek.cz.

Článek

"Vyvolat takové hlasování je právem každé parlamentní opozice. Jsem přesvědčen, že koalice, která vznikla za účelem realizace nezbytných reforem, je a bude dostatečně pevná, a že i po tomto hlasování bude dál pokračovat v naplňování vládního programu," uvedl Langer.

Levicová opozice se k vyvolání hlasování uchýlila kvůli tomu, že koaliční poslanci v pátek odmítli diskuzi ve Sněmovně ohledně údajné korupční kauzy vicepremiéra Jiřího Čunka (KDU-ČSL). [celá zpráva] Nejvyšší státní zástupkyně Renata Vesecká minulý týden předala Čunkův případ jinému státnímu zástupci. [celá zpráva] Podle opozice byl na něj učiněn politický tlak, koalice to odmítá. [celá zpráva]

"(Čunkův případ) je velmi zvláštní, plný nestandardních kroků a jsem rád, že bylo rozhodnuto tak, jak bylo rozhodnuto. Věc dostane k nestrannému objektivnímu posouzení někdo jiný, a to je z mého pohledu dobře," opáčil Langer.

Ministr ale stejně jako premiér odsoudil projev, který přednesl Čunek v pátek ve Sněmovně. [celá zpráva] "Dnešní projev Jiřího Čunka ve Sněmovně byla chyba a já mu to taky do očí řekl. Chápu, že to, co se kolem něj děje lidsky těžce nese, nicméně jsou chvíle, kdy politik musí skousnout zuby a říct si - mlčeti zlato," odpověděl.

Langer se také vyjádřil k plánovanému radaru USA na území ČR. "Jsem přesvědčeným zastáncem radarové základny u nás, neboť jde o krok garantující vyšší stupeň bezpečnosti pro nás pro všechny," uvedl. Podle něj není třeba v této otázce vypisovat referendum. "Jsem přesvědčen o tom, že takové rozhodnutí je věcí odpovědnosti těch, kteří byli zvoleni do Parlamentu," podotkl.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám