Hlavní obsah

Víkend slibuje příjemné počasí, v Čechách ale léto moc nečekejte

Novinky, jas

Závěr týdne budou charakterizovat značné rozdíly teplot mezi východní a západní částí republiky. Díky frontálnímu rozhraní budou na Moravě a ve Slezsku teploty stoupat přes 25 stupňů Celsia, zatímco v Čechách bude o něco chladněji. Novinkám to sdělila Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

Foto: Jens Meyer, ČTK/AP

Článek

Ve čtvrtek bude zpočátku dne polojasno až oblačno, později se od západu zatáhne a objeví se déšť, případně bouřky, které mohou ojediněle doprovázet i poryvy větru, vydatné srážky či krupobití. Zatímco v Karlových Varech by se odpolední maxima měla pohybovat  kolem 22, v Praze bude až 26 a v Brně by se měla teplota šplhat až k 29 stupňům. Pocitovou teplotu bude nicméně na východě snižovat čerstvý vítr o rychlosti až 50 kilometrů v hodině.

Velké teplotní rozdíly očekávají meteorologové rovněž v pátek. Převládat bude oblačno až zataženo s deštěm či bouřkami. V průběhu dne bude od západu ubývat oblačnosti na polojasno. Ranní minima se v Čechách budou pohybovat mezi 18 a 14 stupni, na Moravě a ve Slezsku mohou lidé zažít tropickou noc, neboť teploty zůstanou mezi 21 a 17 stupni. Přes den bude na západě mezi 18 a 22 stupni, na východě území se teploty dostanou na 23 až 27 stupňů.

V sobotu bude nejčastěji polojasno, v horských oblastech se ojediněle mohou objevit přeháňky či bouřky,” uvedla Honsová. Ranní minima poklesnou na 15 až 11 stupňů, přes den se v Čechách dočkáme teplot mezi 20 a 24 stupni, na Moravě a ve Slezsku mezi 23 a 27 stupni.

Stejných teplot bychom se měli dočkat i v neděli. Nejčastěji bude polojasno, odpoledne až oblačno, místy s přeháňkami.

Pondělí bude ve znamení velké oblačnosti s deštěm a teplotami mezi 19 a 23 stupni.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám