Hlavní obsah

Vietnamské obchody zaplnila srdíčka. Občerstvení zdarma pro záchranné složky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Vietnamská komunita žijící v České republice rozjela vlastní kampaň na pomoc v této době. Večerky a obchody označené symbolem srdíčka nabízejí malé občerstvení složkám IZS zdarma. Podle iniciátora výzvy se zapojily už stovky prodejců.

Vietnamské obchody zaplnila srdíčkaVideo: Novinky

 
Článek

„Dostal jsem od komunity výzvu, že bych mohl udělat nějakou iniciativu pro českou společnost. Všechny varianty ale byly dost rizikové, protože by se lidé mohli nakazit. Složky IZS v první linii potřebují podporu, takže jsme se dohodli na poskytování občerstvení,“ řekl Novinkám iniciátor výzvy Tran Van Sang.

Vietnamci tak reagovali na to, že se musely zavřít kavárny a restaurace a je těžké najít místo na krátký odpočinek.

Zbývalo ještě vymyslet symbol, který by dal záchranářům, hasičům a policistům vědět, že v té či oné prodejně se mohou občerstvit. „Vymysleli jsme srdíčko. Zareagovaly na to stovky prodejců, které chtějí složkám IZS pomoci. Myslím si, že v každém městě se najde prodejce, který se připojil,“ konstatoval Tran Van Sang.

Foto: Sangu.eu

Vietnamci nabízejí občerstvení pro IZS

Co obchodníci složkám IZS nabídnou, nechal iniciátor na nich. Někteří podle něj dokonce nabízejí hamburgery. Většina nabízí kávu, čaj a nealkoholické nápoje. Kromě toho Vietnamci šijí roušky pro nemocnice, podle iniciátora výzvy jde většinou o lidi, kteří nemusejí být v obchodech, jako například nehtařky.

Pod facebookovým příspěvkem, kde o tom Tran Van Sang informoval, již prodejci sdílejí fotografie se srdíčky. Někteří také připojili fotku s rouškami, které předali nemocnicím.

SPECIÁL: COVID-19 | Vše o nákaze, rady a tipy, jaké jsou příznaky

Koronavirus

Reklama

Výběr článků

Načítám