Hlavní obsah

Vedoucí Úřadu vlády si loni přišel na 1,5 miliónu

Novinky, Václav Lang

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Vedoucí Úřadu vlády Pavel Dvořák si loni ve své funkci přišel celkem na 1 459 400 korun. Platy vládních náměstků se pohybovaly kolem 1,3 miliónu, o něco méně za minulý rok vydělali ředitelé sekcí. Vyplývá to z údajů zveřejněných ve čtvrtek vládou.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Strakova akademie, sídlo Úřadu vlády ČR

Článek

Vedoucí Úřadu vlády Pavel Dvořák, který do funkce nastoupil koncem ledna 2014, bral loni 1 459 400 korun včetně odměn ve výši 362 tisíc.

Pro srovnání – jeho předchůdce Radek Augustin, který šéfoval úřadu v druhé polovině roku 2013, si vydělal 728 tisíc korun. Jeho předchůdce Lubomír Poul si za první polovinu toho roku přišel zhruba na jeden a tři čtvrtě miliónu.

Náměstci na Úřadu vlády si vydělali za loňský rok i s odměnami kolem 1,3 miliónu korun, trojice ředitelů sekcí od 860 tisíc do 1,2 miliónu.

Strakova akademie při uvádění platů nezveřejňuje jména jednotlivých úředníků, pouze konkrétní pozici a plat. Náměstky na úřadu jsou Miluše Tvrzská, Arnošt Marks a Kateřina Valachová.

V uveřejněných údajích se nacházejí také platy téměř tří desítek premiérových poradců. Pohybují se od desítek tisíc za rok až po necelý milión korun. Pouze šest z nich si vysloužilo odměny, základní mzda se u jednotlivých poradců řádově lišila o desítky i stovky tisíc. Celkem mezi ně úřad rozdělil zhruba sedm miliónů korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám