Hlavní obsah

Věci veřejné zvažují vyloučení poslance Šťovíčka

Právo, rsk
Praha
Aktualizováno

Opoziční Věci veřejné (VV) jednaly v úterý o tom, zda poslanec a litvínovský starosta Milan Šťovíček zůstane i nadále členem klubu, nebo ho vyloučí. VV se totiž usnesly na závazném hlasování proti církevním restitucím, snižování valorizace penzí a zvyšování DPH, zatímco Šťovíček svým hlasem Nečasovu vládu podporuje.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Milan Šťovíček

Článek

O případném vyloučení Šťovíčka by se mohlo rozhodnout později. Proti této variantě hovoří možnost, že by se pak litvínovský starosta mohl následně stát členem strany LIDEM vicepremiérky Karolíny Peake, poznamenala šéfka poslanců VV Kateřina Klasnová. Nečasova vláda ODS, TOP 09 a LIDEM by ve Sněmovně v tom případě získala většinu 101 hlasů. Peake do vytvoření klubu schází dva poslanci, dosud jich má jen osm.

"Členové VV můj názor znají a vědí, že ho neměním. Chci nadále plnit program, za který jsem byl zvolen," řekl novinářům během jednání Šťovíček.

Co si církev nárokuje

Interaktivní mapa ukazuje, jakou výměru pozemků si církev v jednotlivých katastrech nárokuje.

Naleznete ji na www.cirkevrestituce.cz

Podle svých slov s Peake několikrát hovořil, ale i v případě vyloučení neuvažuje o tom, že by posílil řady LIDEM. "V tuto chvíli neplánuji, že bych někam přestupoval," podotkl Šťovíček.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám