Hlavní obsah

V Ústeckém kraji od neděle nepojedou některé autobusy

– ÚSTÍ NAD LABEM

Obyvatelé některých částí Ústeckého kraje se od neděle budou muset přizpůsobit novým spojům. Dopravní podnik Ústeckého kraje (DPÚK), který dosud v regionu zajišťuje přibližně 1250 spojů, využil změny v jízdních řádech a zrušil 380 z nich

Článek

Podle mluvčího kraje Františka Janačíka se redukce spojů nejvíce dotkne Teplicka, kde DPÚK z jízdních řádů vyřadil 216 spojů. Kraji se podle něj podařilo většinu z nich už zajistit jinými dopravci. Podobná je situace i na Litoměřicku.

DPÚK tvrdí, že informoval Ústecký kraj o všech změnách jízdních řádů v souladu ze zákonem 45 dnů před jejich platností. Kraj jízdní řády 24. listopadu podle mluvčího dopravce Marka Ženkla schválil.

"Ústecký kraj nejdříve porušil zákony a rozpočtová pravidla, když za veřejnou dopravu pro občany neplatil a nyní se snaží falešně moralizovat, že DPÚK není schopen nadále na vlastní náklady tuto ztrátovou dopravu provozovat", uvedl Ženkl.

Kraj a DPÚK měly spor na přelomu července a srpna, kdy nevyjely stovky spojů a obyvatelé některých obcí se nemohli dostat do práce.

Reklama

Související články

Ústecký kraj nařídil dopravci jezdit

Ústecký krajský úřad nařídil v pondělí večer Dopravnímu podniku Ústeckého kraje (DPÚK) zachovat provoz spojů, který dopravce přerušil 1. srpna. Zastavení...

Výběr článků

Načítám