Hlavní obsah

V sobotu přibylo 238 případů covidu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V sobotu se v Česku potvrdilo 238 nových případů covidu-19, před týdnem jich bylo přes 600. Podobně nízké denní počty nákaz zaznamenaly laboratoře naposledy loni v září. Nyní se ale málo testuje, za uplynulý den laboratoře zpracovaly přes 4000 PCR a antigenních testů, v mezitýdenním srovnání o 2800 méně.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Dál ubývá lidí, kteří jsou s koronavirem v nemocnicích, první den tohoto víkendu jich bylo 380. Je to o 280 méně než minulý týden a nejméně za posledních sedm měsíců. Vyplývá to z údajů na webu ministerstva zdravotnictví.

Kromě nově potvrzených případů covidu testy odhalily uplynulý den ještě 53 podezření na opakovanou nákazu, o 84 méně než minulou sobotu.

Dál klesá také incidenční číslo, tedy počet potvrzených případů covidu na 100 000 obyvatel za posledních sedm dní. V mezitýdenním srovnání se snížilo z 94 na 62. Nejvyšší incidence zůstává v Praze, kde na 100 000 obyvatel připadá za týden 111 nakažených. Naopak nejnižší je v Moravskoslezském kraji, kde je na hodnotě 42.

Je konec. Zahoďte roušky, pandemická pohotovost skončila

Domácí

Současně ale opět ubylo provedených testů. Laboratoře jich v sobotu provedly zhruba 4100, o 2400 méně než před týdnem. Po skončení pandemické pohotovosti se ale testuje ještě méně než v době, kdy lidé měli nárok na jeden hrazený preventivní test měsíčně. Od čtvrtka zdravotní pojišťovny hradí jen testy provedené se žádankou od lékaře.

Hospitalizovaných s koronavirem ubývá přibližně od poloviny února, kdy jich bylo přes 4000. V sobotu vyžadovalo péči lékařů v nemocnicích 380 pacientů, z toho jich 19 bylo ve vážném stavu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám