Hlavní obsah

V opavském babyboxu našli novorozenou holčičku v černé mikině

Právo, hon
Opava

Novorozenou holčičku našli v pátek brzo ráno v babyboxu umístěném v areálu Slezské nemocnice v Opavě. Opavský babybox tak za dobu své existence zachránil už pět dětí, z toho poslední dvě byla nalezena v babyboxu nejmodernějšího typu.

Foto: Právo

Babybox

Článek

Čerstvě narozenou holčičku neznámá osoba odložila do schránky v 05:38 hodin. Lékař se sestrou byli u děťátka během chviličky. „Našli jsme úplně čerstvě narozenou holčičku ještě s placentou, zabalenou do černé mikiny. Holčička byla mírně podchlazená, ale po první kontrole to vypadá, že bude zcela zdravá. Váží 3858 gramů,“ sdělil primář dětského oddělení Dalibor Hudec.

Do opavského babyboxu někdo odložil chlapečka

Domácí

Nyní je děťátko na jednotce intenzivní péče na výhřevném lůžku. O nálezu byli hned v pátek informováni pracovníci OSPOD a vedení nemocnice. „Zdravotníci navrhli holčičce prozatímní jméno Zuzanka, po sestřičce, která během několika týdnů byla dvakrát s primářem Hudcem u babyboxu. Nová rodina dá holčičce s velkou pravděpodobností stejně vlastní jméno,“ upozornil mluvčí nemocnice Jiří Krušina.

Ředitel Slezské nemocnice v Opavě je rád, že babybox, na který významnou měrou přispěl zřizovatel nemocnice Moravskoslezský kraj, zachránil v krátké době život druhému dítěti. „Je pro mne překvapením, že se alarm babyboxu ozval našim zdravotníkům podruhé v tak krátké době. Schránka opět splnila svůj účel a zachránila další život. Naší nejmenší pacientce přeji do života hlavně hodně zdraví, štěstí a lásky,“ uvedl ředitel.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám