Hlavní obsah

V noci hrozí silný mráz, varovali meteorologové

Novinky, jas
Aktualizováno

Meteorologové doplnili výstrahu před tvorbou sněhových jazyků o varování před silnými mrazy. Hrozit budou ve Středočeském, Libereckém, Pardubickém a Královéhradeckém kraji.

Foto: Christian Hartmann, Reuters

Ilustrační foto

Článek

„Večer a v noci na středu budou v místech se slabým větrem a zmenšenou oblačností teploty klesat pod –12 stupňů Celsia. Největší pravděpodobnost výskytu silných mrazů je ve východních Čechách, v severovýchodních a východních částech Středočeského kraje a východu Libereckého kraje,“ upřesnil Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ).

Varování před nízkými teplotami platí od úterního večera do středečního rána. Podle vývoje počasí jej budou meteorologové v dalších dnech dále upřesňovat, neboť tuhé mrazy by měly vydržet minimálně do konce týdne.

Foto: Český hydrometeorologický ústav

Regiony, pro něž platí výstraha před silným mrazem

Již úterní ráno bylo poměrně chladné a teploty klesaly až k –20 stupňům Celsia. Na rovných –20 stupňů klesla teplota v Lázních Bělohrad.

Na Moravě a ve Slezsku bude až do středečního večera foukat čerstvý vítr, který může v kombinaci s prachovým sněhem vytvářet v polohách nad 400 metrů nad mořem sněhové jazyky. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám