Hlavní obsah

V Hostivici lidé často kroužkovali Rathovu manželku

– Praha

V Hostivici u Prahy, kde má bydliště bývalý hejtman David Rath (dříve ČSSD) stíhaný kvůli korupci, vyhrálo krajské volby hnutí Středočeši2012.cz v čele Rathovou někdejší mluvčí Berill Maschekovou. Tu ale v počtu preferenčních hlasů výrazně předstihla Rathova žena Eva, která kandidovala na čtvrtém místě.

Foto: Petr Janiš, Právo

Eva Rathová, manželka Davida Ratha.

Článek

V celokrajském srovnání ale hnutí neuspělo, získalo 1,42 procenta za 4986 hlasů. Samotná Hostivice má 7600 obyvatel.

Nejčastěji lidé kroužkovali předsedu a zakladatele hnutí Jaroslava Kratochvíla, který je už druhé volební období hostivickým starostou. Dostal 197 přednostních hlasů, Rathová 160.

Hnutí, které v Hostivici volilo 19,75 procenta lidí, původně chtělo, aby jejich volebním lídrem byl sám Rath. Zůstává ale ve vazební věznici, kde je kvůli obvinění z přijetí úplatku. Podle Kratochvíla, který po zatčení Ratha odešel z ČSSD, bývalý hejtman do politiky patří i přes to, co se stalo.

Volby 2012

Přehled výsledků voleb do Senátu vám přinášíme v našem speciálu Volby 2012.

Druhá v pořadí skončila v Hostivici koalice TOP 09 a Starostů s 16,64 procenty hlasů, třetí jsou občanští demokraté s 15,58 procenty a čtvrtí komunisté, které volilo 14,71 procenta lidí. Rathova původní strana ČSSD skončila pátá s 11,45 procenta.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám