Hlavní obsah

V Číně odvysílali show o Česku ve stylu Ein Kessel Buntes. Účinkoval v ní i Zeman

Novinky, zpe

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Čínská televize v pátek odvysílala pořad věnovaný České republice. Kromě vystoupení českých celebrit mohla zhruba stovka miliónů diváků zhlédnout například krátký rozhovor s prezidentem Milošem Zemanem na zámku v Lánech.

Taťána Kuchařová a další české celebrity v zábavné show čínské televize

 
Článek

Pořad, který je podle českého ministerstva zahraničí jedním z nejoblíbenějších pořadů v historii čínské televize, nese v angličtině název Day Day Up a vysílá ho Hunan TV.

„Tento pátek bude z pohledu čínského publika velmi výjimečný – nejnovější díl kultovního pořadu, jehož formát osciluje mezi velkolepou show ve stylu Ein Kessel Buntes prokládanou vtipnými rozhovory ve stylu Všechnopárty Karla Šípa totiž bude tentokrát zcela věnován České republice,“ chlubí se ministerstvo, které spolu s agenturou CzechTourism pořad zaštítilo.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Na obrazovkách se tak objevil například rozhovor s prezidentem Milošem Zemanem, který čínský štáb natáčel v zámku v Lánech.

„Jste jediná televizní společnost ze zahraničí, kterou přijímám na svém letním sídle v Lánech,” říká v úvodu český prezident. V úryvku rozhovoru s čínským redaktorem mluví o své ženě Ivaně.

Zeman je přitom za „pročínskou” politiku často kritizován. Velký rozruch vzbudila například jeho loňská návštěva Pekignu. Při té v čínské státní televizi CCTV prohlásil, že do země nepřijel nikoho poučovat o lidských právech, ale aby se naučil, jak stabilizovat společnost. [celá zpráva]

Zaorálek ve škodovce

Dalším z politiků, kterého čínští diváci viděli, byl ministr zahraničí Lubomír Zaorálek (ČSSD). Ten se v show projížděl po Praze veteránem firmy Škoda. Objevily se i záběry z Karlových Varů.

„Je to pro nás obrovská příležitost, jak představit čínskému publiku krásy České republiky v tom nejširším slova smyslu, a tak zvýšit povědomí o naší zemi a inspirovat čínské turisty, aby se k nám přijeli podívat," uvedl ředitel zahraničního zastoupení ČR v Šanghaji František Reismüller.

Kromě politiků se v pořadu představily i české populární osobnosti, například bývalý fotbalista Pavel Nedvěd nebo Miss World Taťána Kuchařová.

„Jsem si jist, že milióny Číňanů budou po vysílání zvažovat nikoli, zda cestovat do České republiky, ale kdy. Český turistický průmysl tak bude sklízet plody české účasti v Day Day Up několik příštích let,“ komentoval generální konzul ČR v Šanghaji Richard Krpač.

Na celou show o ČR se můžete podívat zde.

Anketa

Líbí se vám čínský pořad o České republice?
ano
76,3 %
ne
23,7 %
Celkem hlasovalo 6398 čtenářů.

Reklama

Výběr článků

Načítám