Hlavní obsah

V Česku připadne dalších až 30 centimetrů sněhu, varují meteorologové

Aktualizováno

Sněhové jazyky a závěje hrozí až do nedělního večera ve vyšších polohách České republiky a na celé Vysočině, varuje Český hydrometeorologický ústav. Připadnout by mělo dalších až 30 centimetrů prachového sněhu. Největší závěje hrozí části Krušných hor, zejména oblasti Klínovecké hornatiny. V nížinách může i nadále vznikat náledí nebo zmrazky.

Foto: Matthias Schrader, ČTK/AP

Ilustrační foto

Článek

Na horách a ve vyšších polohách v pohraničí a také na Českomoravské vrchovině bude foukat čerstvý až mírný nárazovitý vítr a bude nadále sněžit. Připadnout může mezi deseti až 30 centimetry nového sněhu.

Prachový sníh se bude při větru vířit a tím mohou vznikat sněhové jazyky nebo závěje.

Vítr zafoukával silnice v Krušných horáchVideo: Aleš Pelikán, Právo

Sněžení spojené se silným větrem a závějemi už uzavřelo silnici I/25 od Abertamské křižovatky na Boží Dar. Uzavřený je také hraniční přechod do Německa.

Výstraha ČHMÚ před závějemi s vysokým stupněm nebezpečí platí pro části krajů Ústeckého a Karlovarského od sobotních 11:00 do nedělních 06:00.

Před sněhovými jazyky je v platnosti výstraha s nízkým stupněm nebezpečí od sobotních 11:00 do nedělních 18:00, a to pro Vysočinu a polohy od 600 metrů nad mořem v krajích Karlovarském, Plzeňském, Pardubickém, Královéhradeckém, Libereckém, Ústeckém, Moravskoslezském a Olomouckém.

Reklama

Výběr článků

Načítám