Hlavní obsah

V červenci tropy nečekejte, teploty budou příjemné

Letošní červencové počasí bude o poznání chladnější než to loňské. Na teplotní extrémy to nevypadá ani na počátku srpna, tvrdí meteorologové ve svém měsíčním výhledu. Během prvního prázdninového měsíce by se měly občas objevit přechodné teplotní výkyvy do podprůměrných i do nadprůměrných hodnot. Nejvíce by mělo pršet během druhého červencového týdne, další tři týdny sledovaného období by měly být průměrné až slabě podprůměrné.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Týden od 11. do 17. července slibují meteorologové jako teplotně slabě podprůměrný, navzdory horkému pondělí, kdy by se rtuť teploměru měla vyšplhat až na 34 °C. Poté by měly do Česka dorazit bouřky a s nimi ochlazení. Postupně by mělo být zataženo až oblačno s četným deštěm či přeháňkami. Ranní teploty 15 až 9 °C, zpočátku až 20 °C. Denní teploty se budou pohybovat mezi 18 až 24 °C.

V období od 18. do 24. července by mělo panovat normální letní počasí s teplotami v intervalu mezi 23 až 27 °C. Ojediněle by se mohly objevit bouřky a místy přeháňky.

Podobný ráz počasí by měl panovat také v týdnu od 24. do 31. července. Meteorologové počítají pro toto období s teplotami mezi 21 až 27 °C.

První srpnový týden by mělo panovat polojasno, pouze při přechodně zvětšené oblačnosti by se měly objevit přeháňky nebo bouřky. Postupně by mělo ale přibývat oblačnosti i srážek. Denní teploty by se měly pohybovat v rozmezí 24 až 29 °C.

Reklama

Výběr článků

Načítám