Hlavní obsah

V centru Hradce plavaly v Orlici desítky mrtvých ryb, zřejmě z vánočního prodeje

Právo,
Hradec Králové

Přímo v centru Hradce Králové plavaly v řece Orlici nedaleko Moravského mostu desítky ryb, řada z nich byla uhynulá. Příčinou jejich úmrtí však není otrava ze znečištěné vody. Alespoň k tomuto závěru zatím dospěli inspektoři České inspekce životního prostředí. Jan Pohl z východočeské pobočky Českého rybářského svazu řekl ČTK, že jde zřejmě o ryby z vánočního prodeje. Případ již začala řešit policie.

Foto: Policie ČR

Ve vodě řeky Orlice v Hradci Králové se objevilo množství ryb, řada z nich byla uhynulá.

Článek

Faktu, že se jedná o ryby původně určené na štědrovečerní stůl, nasvědčuje skutečnost, že se jednalo o ryby podobné velikosti, navíc většinou o kapry.

„Oznámení o nálezu ryb jsme dostali telefonicky na linku 158. Na místo okamžitě vyjela policejní hlídka, která si posléze přivolala pracovníky České inspekce životního prostředí a Českého rybářského svazu. V řece plavalo odhadem 100 ryb, z nichž asi polovina byla uhynulá,“ uvedla policejní mluvčí Iva Kormošová.

Kapr se vymrštil řidičce do klína a způsobil vážnou nehodu

Krimi

„Na místě jsme zjistili, že příčinou nebyla žádná chemikálie. Ryby z větší části žijí,“ uvedla mluvčí České inspekce životního prostředí Radka Nastoupilová s dodatkem, že pro úřad je proto případ již uzavřený. Naopak policie se jím dále zabývá.

„Až na základě šetření a odborného vyjádření zainteresovaných institucí se rozhodne, zda se jedná o nějaké protiprávní jednání,“ uzavřela Kormošová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám