Hlavní obsah

V brněnské zoo utekli čtyři vlci

Právo, vtk

V brněnské zoo uprchli v úterý ráno ze své expozice čtyři polární vlci a následně se potulovali po zahradě. Událost se stala ještě před plánovaným otevřením zoo. Nikomu se nic nestalo. Veterinář vlky uspal a s pomocí chovatelů je vrátil do expozice. Celkem ji obývá 14 vlků. Ven se šelmy dostaly poté, co rozpletly plot. Zahrada byla v úterý mimořádně uzavřena.

Foto: Profimedia.cz

Vlk arktický

Článek

„Zřejmě jde o odrostlá vlčata, jimž se podařilo udělat malý otvor v pletivu, jimž se protáhla ven. Pobíhala pak po areálu. Žádná škoda nevznikla,“ řekl Právu mluvčí zoo Michal Vaňáč.

Plot byl okamžitě opraven a zabezpečen tak, aby se událost nemohla opakovat. Mluvčí zdůraznil, že pletivo bude zdvojeno a na místě přibudou ještě elektrické ohradníky.

Vlk sežral v Belgii klokana

Koktejl

Arktičtí vlci jsou chloubou brněnské zoo, jíž se pravidelně daří odchovávat vlčata. Vlčí expozice je částí zahrady nazvané Beringie, která je věnována přírodě severní části Ameriky a Sibiře.

Poslední obdobná událost se stala v zahradě v prosinci 2015. Při rozdělování smečky se jeden z vlků dostal do stresu, na který zareagoval tak, že přeskočil dvoumetrový plot expozice. Nikdo nebyl zraněn. Vlk byl záhy uspán a chovatelé jej následně vrátili ke smečce.

Vlk, či pes? Vědci objevili přes 18 tisíc let staré štěně

Koktejl

Závažnější byla situace v roce 1996, kdy měli vlci v zoo starou expozici. Šlo ještě o vlky karpatské, které nyní zoo již nechová. Tři z nich tehdy uprchli ze zoo a těsně za jejími branami napadli a poranili venčeného psa. Chovatelé trojici zahnali do klecí a nechali ji následně utratit.

Foto: Vladimír Klepáč, Právo

Vlci polární jsou chloubou brněnské zoo.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám