Hlavní obsah

Útočníkovi na Sobotku hrozí až šest let vězení

Právo, pko
Brno
Aktualizováno

Útočníkovi, který ve středu večer v Brně na mítinku napadl místopředsedu ČSSD a jedničku na kandidátce do voleb Bohuslava Sobotku ranou pěstí do hlavy, hrozí až šest let za mřížemi. Právě kvůli vysokému hrozícímu trestu nebude jeho případ posuzován ve zkráceném řízení.

Foto: Petr Kozelka, Právo

Policie útočníka zadržela

Článek

Právu to v pátek potvrdil mluvčí Městského státního zastupitelství v Brně Vladimír Kutnohorský.

Státní zástupce v pátek odpoledne navrhl, aby útočník šel do vazby. Soud rozhodne v sobotu dopoledne.

„Policie předala spis na státní zastupitelství a situace se oproti včerejšku změnila. Muži bylo sděleno obvinění pro přečin výtržnictví s trestní sazbou až dva roky odnětí svobody a zločin násilí proti úřední osobě, kde hrozí až šest let vězení,“ prohlásil Kutnohorský.

Útočníkovi na Sobotku hrozí až šest let vězeníVideo: Prima FTV

"Právě proto nebude případ řešen ve zkráceném řízení, ale proběhne klasické vyšetřování, kde jsme teprve na začátku. Lze předpokládat, že státní zástupce podá návrh na vzetí obviněného do vazby," dodal Kutnohorský.

Foto: Petr Kozelka, Právo

Napadený Bohuslav Sobotka

Útočník napadl Sobotku po jeho řečnickém vystoupení na Makovského náměstí v Brně. Sobotka musel být po útoku odvezen do nemocnice, kde strávil noc na pozorování a včera byl propuštěn do domácího ošetřování. [celá zpráva]

Podle informací Práva byl v dobrém zdravotním stavu, ovšem byl prý stále ještě psychicky otřesen. Do kampaně by se mohl znovu zapojit po víkendu.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám