Hlavní obsah

Útočník napadl Rathova náměstka baseballovou pálkou

Kladno
Aktualizováno

Neznámý útočník v pondělí ráno v Kladně napadl baseballovou pálkou náměstka středočeského hejtmana Marcela Hraběte (ČSSD). Bil ho s ní do rukou a do nohou. Jeho stav je údajně vážný. Policisté po pachateli pátrají.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Marcel Hrabě

Článek

Útočník podle Dětské hejtmanova náměstka napadl při nastupování do auta několika údery. Podle středočeského hejtmana Davida Ratha má Hrabě rozdrcené koleno a je v nemocnici. Nedorazil ani na jednání zastupitelstva.

Má vážně poraněné koleno, jeho stav je stabilizovaný, doplnil mluvčí středočeských nemocnic Patrik Tomšů s tím, že patrně v úterý podstoupí operaci.

"Policisté případ šetří jako pokus těžké újmy na zdraví," uvedla Dětská.

Útočníkovi je podle popisu kolem 25 let. Muž je štíhlé postavy s výškou 175 až 180 centimetrů. Podezřelý na sobě měl žlutou mikinu s kapucí, dodala Dětská.

Pachatel prý sondoval u sousedů

Hejtman Rath novinářům řekl, že Hrabě byl napaden, když nasedal do svého osobního auta a chystal se odjet na jednání zastupitelstva. "Ten útok byl veden poměrně brutálně, myslím si, že je to něco naprosto šokujícího, když za bílého dne je někdo vážně zraněn zcela nečekaně," uvedl hejtman.

Náměstek mu údajně bezprostředně po incidentu zavolal a Rath mu zajišťoval záchrannou službu. "Zatím to spíš vypadá, že to nebylo loupežné přepadení, ale že byl čistě akt fyzického násilí," soudí hejtman. Podle některých informací se možný pachatel před napadením na Hraběte ptal sousedů.

Zastupitelé za ČSSD podle Ratha zvažují, že vypíšou odměnu na dopadení pachatele v řádu stovek tisíc korun. "Pokud někdo má nějaké informace, ať se obrátí na Policii ČR," apeloval hejtman na případné svědky. "Pokud ty informace povedou k dopadení pachatele, tak jsme ochotni tomu člověku zaplatit," dodal.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám