Hlavní obsah

Uprchlík ze zařízení v Drahonicích tuberkulózu nemá

Právo, ape

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Louny
Aktualizováno

Úterní výsledky testů potvrdily, že uprchlík ze záchytného zařízení v Drahonicích na Lounsku tuberkulózu nemá. Na izolaci plicního oddělení ústecké Masarykovy nemocnice se uprchlík z Pákistánu dostal po rentgenovém vyšetření minulý čtvrtek. Po výsledcích testů byl z nemocnice propuštěn.

Foto: Karel Otcovský, Právo

Zařízení pro uprchlíky v Drahonicích

Článek

„Po vyhodnocení provedených testů bylo vyloučeno podezření na aktivní plicní tuberkulózu a pacient byl propuštěn,“ řekl Právu mluvčí Krajské zdravotní Jiří Vondra s tím, že s výsledkem byli seznámeni zástupci ústecké Krajské hygienické stanice.

V Drahonicích platilo od minulého čtvrtka bezpečnostní opatření. Zařízení nesmělo nikoho z 80 uprchlíků přemisťovat, nikoho nemohli v Drahonicích ani přijmout. [celá zpráva]

Všechna karanténní opatření v souvislosti s negativním výsledkem nyní pominula.

Bývalá věznice v Drahonicích má kapacitu 240 míst. Obehnána je dvěma ploty, cizinci ji nesmějí volně opouštět. Do zařízení nastoupilo v říjnu 60 zaměstnanců a 12. října tam bylo přivezeno prvních 80 uprchlíků.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám