Hlavní obsah

Unionistická kampaň Hanu Marvanovou šokovala

Právo, dan

Jestli Unie svobody svoji "anarchistickou" kampaní chtěla šokovat, určitě se ji to povedlo. Reakce jsou různé. Mladí, které chce kampaň například dekriminalizací konopí oslovit, se posmívají a klepají si na čelo. Starší generace leckdy anglické nápisy na unionistických plakátech ani nepřečte.

Článek

Nit suchou na současném vedení unionistů nenechala bývalá předsedkyně strany Hana Marvanová. "Normálně unii nekomentuji, ale nyní to nešlo. Mně to vyrazilo dech, vždyť jestli jsou ta hesla myšlena vážně, tak jsou v absolutním rozporu s dřívějším směřováním unie," řekla Právu Marvanová.

Jako příklad "obratu o 180 stupňů" považuje odklon od školného. Za absurdní považuje příspěvky v diskusi, které se objevily na webové stránce unie, např. "o justici prolezlé korupcí", přitom šéfem unie je ministr spravedlnosti Pavel Němec. Za alarmující označila výroky, že by ČR měla stáhnout své vojáky z misí, když prvním místopředsedou strany je ministr obrany Karel Kühnl.

Podle Němce překvapili v sobotu v noci, když kampaň předváděli, i některé straníky. "Je pravda, že se našli i oponenti, ale když nad ránem odcházeli, byli většinou spokojeni," uvedl  Němec. Podotkl, že se chtějí zaměřit na dostupnost informačních technologií. "Internet považujeme za občanské právo a budeme prosazovat, aby byl bezplatný," řekl. Dodal, že zařídí, aby každý žák druhého stupně dostal zdarma počítač.

Reklama

Výběr článků

Načítám