Hlavní obsah

Unie nemá komplikovat lidem život, ale řešit problémy, tvrdí Konečná

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Se čtenáři Novinek v pátek diskutovala jednička kandidátky KSČM pro nadcházející volby do Evropského parlamentu (EP), poslankyně Kateřina Konečná.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Kateřina Konečná (KSČM)

Článek

Konečná mimo jiné uvedla, že ačkoliv v referendu nehlasovala pro vstup do Unie a s její nynější podobou nesouhlasí, chtěla by ji změnit zevnitř.

„Evropská unie se v posledních letech zabývá věcmi, které často komplikují život našich občanů i firem a rozhodně se budu zasazovat o to, aby k tomuto dále nedocházelo a EU se začala věnovat problémům, které jsou skutečnými problémy,” uvedla mimo jiné poslankyně. Nemyslí si, že by její nízký věk byl na překážku.

Konečná by si přála, aby komunisté obhájili nynější čtyři mandáty.

Komunisté jdou do voleb s tématem ochrany lidských práv a posílení demokracie. Chtěli by rovněž právo na práci a zkrácení pracovní doby, aniž by došlo ke snížení mezd. Prosazují rovněž zákaz daňových rájů a zajištění kolektivní bezpečnosti Evropy „bez útočné strategie NATO”.

Konečná zasedá ve Sněmovně od roku 2002, kdy byla zvolena jako nestranička na kandidátce KSČM, jejíž členkou je od roku 2005. Mandát se jí opakovaně podařilo obhájit. Do EP neúspěšně kandidovala již v letech 2004 a 2009. V roce 2004 po vstupu ČR do Unie zasedala v EP několik měsíců jako kooptovaná poslankyně, než byli zvoleni řádní zástupci.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám