Hlavní obsah

Umlčet mě nelze, vzkázal poslancům Kalousek. Kandidovat na místopředsedu už nebude

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Druhý muž TOP 09 Miroslav Kalousek, který ve středu neuspěl při volbě místopředsedů Sněmovny, již do vedení komory znovu kandidovat nebude. Kalousek má za to, že jeho političtí soupeři mu nechtějí dopřát výsadu přednostního vystoupení na plénu. Spolu s Kalouskem neuspěl ve druhém kole volby ani lídr Úsvitu Tomio Okamura. O jeho případné opětovné kandidatuře musí podle něj rozhodnout poslanecký klub hnutí.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Miroslav Kalousek (TOP 09) ve Sněmovně

Článek

"Určitě ne. Pokud vám toto auditorium sdělí svůj postoj k vaší nominaci, tak nemá cenu se tam dále prolamovat," uvedl Kalousek na dotaz, zda se bude o post ucházet i na příští schůzi, kdy bude volba pokračovat.

"Je naprosto zřejmé, že političtí soupeři chtějí udělat všechno pro to, abych neměl přednostní právo slova v parlamentní diskusi. Já bych je chtěl ujistit, že tímto způsobem mě umlčet nejde, a že o tom Sněmovnu ubezpečím," dodal známý rétor.

Podle některých zdrojů by se Kalousek mohl stát předsedou poslaneckého klubu, čímž by také získal přednostní právo promluvit. "Nebudeme předbíhat další kroky," uvedl k této možnosti.

Klubu nyní šéfuje Petr Gazdík.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám