Hlavní obsah

Týraný Ondřej se vrátil do Klokánku

Právo, tr

Týraného sedmiletého Ondřeje přivezla po poledni do brněnského zařízení Klokánek jeho ředitelka Ditta Pokorná doprovázená dvěma policisty v civilu. Ondřej byl zhruba týden hospitalizován ve Fakultní nemocnici Brno.

Článek

Podle Pokorné je dítě v dobrém zdravotním stavu, v radostné náladě. Nelze ale říci, že je úplně v pořádku, i když se momentálně projevuje jako stabilizovaný.

Bydlet bude v jedné místnosti se svým starším bratrem Jakubem. Pokorná Novinkám sdělila, že s Ondřejem normálně komunikují, nevypadá, že by byl nedoslýchavý, jak tvrdila v prvních dnech jeho matka Klára Mauerová, nyní obviněná a ve vazbě.

Kdy půjdou oba chlapci do školy, je věcí policie a konzultujících pedagogů. O 13leté Anně, která zmizela z Klokánku minulou sobotu, prohlásila Pokorná, že to byla "zvláštní bytost, možná s rysy autismu, s nějakými fobiemi", netroufla si na jakoukoli bližší diagnózu.

Reklama

Související témata:

Související články

Rodině Anny a Ondřeje hrozí roky vězení

Rodině pohřešované Anny a Ondřeje hrozí roky vězení a pokuty. V případě Anny za to, že její existenci roky nehlásili úřadům. Za týrání Ondřeje pak členům...

Výběr článků

Načítám