Hlavní obsah

"Tykadlový" řidič Smetana znovu nenastoupil do věznice

Právo, pem
Praha

Bývalý řidič olomouckého dopravního podniku Roman Smetana, odsouzený za počmárání předvolebních plakátů, do vězení nenastoupil, byť mu v pondělí ve 14 hodin vypršel termín, který mu určil olomoucký okresní soud.

Foto: Miloslav Hradil, Právo

Roman Smetana odešel v květnu z vazební věznice v Olomouci.

Článek

„Pan Smetana nedorazil. Dnes v 14.00 hodin mu vypršel termín nástupu,“ potvrdila Právu v pondělí odpoledne mluvčí olomoucké věznice Markéta Zimová.

Smetana již dříve vzkázal, že za mříže nenastoupí a hodlá se nechat dopadnout ještě v předvolební době. Oznámil to i olomoucké věznici.

„Dostali jsme mail podepsaný Romanem Smetanou, v němž nám sděluje, že k výkonu zbytku jeho trestu nenastoupí. Autentičnost ale neověřujeme,“ dodala Zimová.

Za mříže Smetanu poslala soudkyně Markéta Langerová na 100 dní. Z trestu si „tykadlový“ řidič odpykal zatím jen 33 dní. Brány věznice opustil 24. května kvůli stížnosti ministra spravedlnosti pro porušení zákona. Tu však Nejvyšší soud nedávno zamítl. Neuspěli ani jeho příznivci s žádostí o prezidentskou milost.

Smetana, jehož udal kolega, podle svých slov na protest proti politickým elitám pokreslil nejméně 30 reklam na autobusech, které si před volbami v roce 2010 pronajaly strany. Připisoval na ně slogany, v nichž politiky, kterým přikresloval tykadla, označoval za lháře, zloděje, korupčníky a prostitutky. Nejvíc pokreslených polepů patřilo ODS, která se jako jediná rovněž u soudu domáhala, aby jí řidič zaplatil škodu 15 tisíc korun.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám