Hlavní obsah

Týden začne deštivě, s prázdninami přijde oteplení

Novinky, jas

Přelom června a července nabídne relativně příjemné letní teploty kolem 25 stupňů Celsia. Nad Českou republikou se v průběhu týdne vystřídá několik frontálních systémů, které do Čech i na Moravu a do Slezska přinesou občasné srážky. Novinkám to řekla Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Ilustrační foto

Článek

Oblačnost provázená deštěm se v průběhu pondělí přesune na Moravu, v Čechách se postupně začne od západu vyjasňovat a srážky ustanou. Odpolední teploty se budou pohybovat mezi 19 a 23 stupni Celsia.

V úterý se oblačné počasí doprovázené místy přeháňkami do Čech vrátí. Zatímco na Moravě a ve Slezsku bude zpočátku dne převládat polojasno, v průběhu dne se znovu zatáhne a přidají se i srážky. Maximální teploty se dostanou na 21 až 25 stupňů.

Ve středu bude na území ČR proudit teplý vzduch. „Převládat bude jasno či polojasno s teplotami mezi 24 a 28 stupni,” konstatovala Honsová.

V průběhu čtvrtka bude počasí ovlivňovat studená fronta, která do Čech přinese počasí s velkou oblačností a deštěm a teplotami v rozmezí 21 a 25 stupňů. Na východ území se srážky přesunou během odpoledne. Maxima by se tam měla pohybovat mezi 25 a 29 stupni, přičemž na jihu Moravy by mohly teploty atakovat i tropických 30 stupňů.

Výhled na pátek a oba víkendové dny prozatím slibuje počasí s minimem oblačnosti a ojedinělými přeháňkami, které se mohou objevit zejména v horských oblastech. V pátek se odpolední maxima  dostanou na 24 až 28 stupňů, v sobotu a v neděli by to mělo být 25 až 29 stupňů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám