Hlavní obsah

Trojice hejtmanů z ČSSD ve Sněmovně skončí

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Trojice hejtmanů zvolených za ČSSD opustí po skončení únorové schůze Sněmovny posty poslanců. Jedná se o Michala Haška, Radko Martínka a Martina Tesaříka. Šéf ČSSD Jiří Paroubek to ve středu oznámil na tiskové konferenci.

Foto: Lukáš Táborský, Právo

Poslanec a jihomoravský hejtman Michal Hašek.

Článek

Jiří Paroubek oznámil, že  jihomoravský hejtman Michal Hašek, šéf pardubického kraje Radko Martínek a olomoucký hejtman  Martin Tesařík opustí po skončení stávající únorové schůze Sněmovny posty poslanců.

Z hejtmanů za ČSSD ve Sněmovně zůstane již pouze David Rath, který stojí včele Středočeského kraje.

Michal Hašek dále oznámil, že kraje předloží návrh zákona, kterým znovu navrhnou zrušení zdravotnických regulačních poplatků. Hašek  také uvedl, že v krajích proběhne diskuse s koaličními partnery o budoucnosti poplatků. Pokud by nedošlo ke shodě, nevyloučil Hašek ani možné změny v krajských koalicích.

"Nemohu vyloučit, že postoj koaličních partnerů ke zdravotnickým poplatkům může mít vliv na budoucí architekturu krajských koalic, řekl Hašek. Paroubek doplnil, že ČSSD je případně připravena svolat ke zrušení poplatků i mimořádnou schůzi Sněmovny.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám