Hlavní obsah

Triatlon zablokoval výjezd z Prahy po Strakonické

Právo, Novinky, fia, kk
PRAHA

Konání vytrvalostního závodu Czech Bigman značně zkomplikovalo dopravu na výpadovce z Prahy na Strakonice. Pro sobotní triatlon totiž pražský magistrát nechal uzavřít frekventovanou vozovku od Jíloviště až k Malé Chuchli. Výsledkem bylo, že řidiči na výjezdu z Prahy byli uvězněni v dlouhé koloně, která začínala už u Barrandovského mostu.

Článek

Kvůli uzavírce se začaly kolony tvořit už před devátou hodinou ráno. Policie doporučovala řidičům, aby použili objízdnou trasu přes ulice K Barrandovu a K Lochkovu a přes Radotín se vrátili na Strakonickou. Akce, která uzavírku způsobila, trvala přibližně do 18 hodin.

První etapa závodu Czech Bigman se konala už v pátek, kdy byl na programu terénní triatlon. Sobotní dlouhý triatlon zahrnoval podle pořadatelů 3,8 kilometru plavání, 180 kilometrů silniční cyklistiky a maratónský běh.

Záštitu nad konáním akce převzali primátor Prahy Pavel Bém (ODS), starosta Prahy 5 Milan Jančík (ODS), starosta Velké Chuchle Stanislav Fresl (ODS) či nejúspěšnější český účastník závodu Ironman Petr Vabroušek.

:. Magistrát povolil třináctikilometrovou uzavírku od Malé Chuchle až k Jílovišti. Kliknutím na mapu ji zvětšíte do původní velikosti.

Řidiči uvízlí v koloně pro sportovní nadšení závodníků příliš pochopení neměli a dávali pořadatelům najevo svůj vztek z dopravního omezení.

"Mrzí nás, že závod způsobil dopravní komplikace, ale naším cílem je vytvořit závod na mezinárodní úrovni, který by přilákal víc závodníků ze zahraničí," řekl Právu pořadatel Roman Jaroš. Uzavírka byla podle něj důležitá z důvodu bezpečnosti závodníků. Akce se podle něj měl účastnit i vozíčkář, který se v minulosti jako triatlonista zranil v otevřeném závodu.

Také spolupořadatel akce Miroslav Konečný Právu řekl, že nevraživost řidičů nechápe a poukázal na své zkušenosti s podobnými akcemi v Kanadě. "Tam by přišli fandit," řekl s tím, že čeští řidiči si na uzavírky spojené se sportovními aktivitami ještě nezvykli.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám