Hlavní obsah

Trestní oznámení na Kalouska kvůli internetovým sázkám bylo definitivně odloženo

Právo, har

Trestní oznámení na ministra financí Miroslava Kalouska (TOP 09) kvůli podezření z korupce, které se měl dopustit v souvislosti s povolením internetových sázek, skončilo definitivně u ledu. Policie kauzu opět odložila a žalobci s tím v minulých dnech souhlasili. Právu to v úterý sdělila mluvčí Městského státního zastupitelství v Praze Štěpánka Zenklová.

Foto: Milan Malíček, Právo

Ministr financí Miroslav Kalousek (TOP 09)

Článek

„Státní zástupkyně po přezkoumání akceptovala rozhodnutí o odložení. Jde o definitivní rozhodnutí,“ uvedla Zenklová. Trestní oznámení podal na Kalouska někdejší místopředseda Věcí veřejných Tomáš Jarolím pro podezření ze zneužívání pravomoci veřejného činitele a přijímání úplatku.

Toho se měl Kalousek dopustit tím, že jako ministr financí v prosinci 2008 podepsal rozhodnutí, kterým několika společnostem povolil provozování internetových kursových sázek přesto, že to nedoporučilo poradní komise ministerstva. Za to měl podle Jarolíma od společnosti Penta, do jejíhož portfolia patří sázková společnost Fortuna, dostat 11 miliónů korun jako sponzorský dar pro TOP 09.

Policie případ odložila již loni v dubnu, Městské státní zastupitelství v Praze však poté v květnu rozhodnutí zrušilo. Trestní oznámení se původně týkalo i šéfa Penty Marka Dospivy, který byl podle Jarolíma podezřelý z podplácení. V jeho případě loňské odložení zrušeno nebylo.

Reklama

Výběr článků

Načítám