Hlavní obsah

Topolánek zrušil účast v debatě

Právo, jp, trj
PRAHA

Šéf a volební lídr ODS Mirek Topolánek zrušil svou účast v debatě o srovnání českých a slovenských hospodářských reforem, kterou společně připravovaly a inzerovaly veřejnoprávní Česká a Slovenská televize. Debata naplánovaná na neděli se konat nebude. Právu to řekl volební manažer ČSSD Jaroslav Tvrdík.

Článek

"Pro nás je to informace těžko uvěřitelná. Chci poprosit občany, aby nám pomohli pana Topolánka dostat před veřejné sdělovací prostředky," uvedl Tvrdík. ´

Mluvčí ČT Martin Krafl Právu potvrdil, že ČT byla nucena zrušit pořad, ve kterém by moderátor Václav Moravec přivítal slovenského premiéra Mikuláše Dzurindu, šéfa soc. dem. strany Smer Róberta Fica, úřadujícího šéfa ČSSD Bohuslava Sobotku a Topolánka.

Podle Krafla jako první oficiálně odmítl Dzurinda, a to bez udání důvodu. Jen místo sebe navrhl ministra financí Ivana Mikloše. Na Dzurindu reagoval odmítnutím Topolánek a navrhl, aby místo něj diskutoval šéf poslanců ODS Vlastimil Tlustý. Na Topolánkově účasti však trval Sobotka. ČT poté podle Krafla odmítla diktát politiků a debatu zrušila.

Silné apely na Topolánka, aby šel do debat, vysílá Lidový dům už druhý týden. Premiér Jiří Paroubek s Topolánkem mají televizní duely naplánovány až těsně před volbami.

Překvapení nelze v neděli vyloučit u Primy, kde má být Paroubek. "Doufám, že se pan Topolánek tentokrát slituje a přijde místo pana Gandaloviče, u něhož jsem se posledně bál, že začne modrat, jak se potil. Možná, že to je důvod, proč zrušil debatu v ČT," řekl Právu Paroubek. Topolánek však podle informací Práva zván není. Jméno zatím Prima tají, čeká totiž na potvrzení účasti.

Reklama

Výběr článků

Načítám