Hlavní obsah

Topolánek se krátce sešel s Paroubkem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Lídři ODS a ČSSD Mirek Topolánek a Jiří Paroubek se ve čtvrtek po jednání Sněmovny krátce setkali. Novinářům nechtěli prozradit, o čem v kanceláři šéfa sněmovny jednali. Paroubek pouze naznačil, že se hovor týkal páteční schůzky, na které se mají možní vládní partneři domluvit na jednání o klíčových reformách.

Článek

"Šlo spíš o vztahy, bylo to důležité vzhledem k zítřejší (páteční) schůzce," uvedl Paroubek bez dalších podrobností na dotaz, zda s Topolánkem mluvili o programu.

Občanští demokraté už do Lidového domu doručili návrh programu možné koaliční vlády. ČSSD ale zarazilo, že je to dokument někdejší trojkoalice ODS, KDU-ČSL a Strany zelených. I ODS však předložený materiál považuje stejně jako socialistický návrh Agenda 2010 za první "nástřel" pro další diskusi všech čtyř stran, z nichž má vzejít kompromisní a také mnohem detailnější dohoda.

Politici čtyř stran se znovu sejdou v pátek ráno. Paroubek si přál, aby se nejdříve dohodly obě nejsilnější strany a aby se teprve poté přizvali lidovci. Se zelenými nepočítal vůbec, ale ODS trvala na jednání čtyř stran.

Místopředseda ČSSD Bohuslav Sobotka předpokládá, že na pátečním setkání si strany vymezí okruh reforem a vytvoří pracovní skupiny k hlavním oblastem. Jejich závěry by podle něj pak zhruba do týdne měli vyhodnotit předsedové ČSSD a ODS.

Reklama

Výběr článků

Načítám