Hlavní obsah

Topolánek promluví k soc. dem. poslancům

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Předseda ODS a premiér Mirek Topolánek dostane v úterý šanci pohovořit o programu vlády k soc. dem. poslancům. Vedení ČSSD tak v pondělí schválilo návrh šéfa strany Jiřího Paroubka, jenž poslancům soc. dem. takové řešení doporučil.

Článek

Právu informaci potvrdila mluvčí ČSSD Květoslava Kočová.

S hlasy od ČSSD ovšem Topolánek v úterý počítat nemůže, ČSSD ve sněmovně Topolánkovu vládu nepodpoří, jak ukázalo večerní jednání klubu socilnědemokratických poslanců.

Topolánka původně poslanci sociální demokracie chtěli na svůj klub pustit pouze v případě, že se omluví za svá obvinění z "fízlování" a zneužívání odposlechů. Šéf ODS pak uvedl, že k omluvě nevidí důvod, takže chtěl ČSSD oslovit pouze projevem ve sněmovně. Klub ČSSD v pondělí svůj postoj přehodnotil.

"Myslím si, že je fér, aby takový prostor pan Topolánek dostal," uvedl Paroubek, který současně ocenil Topolánka za to, že je připraven takzvaně vypárovat nemocnou poslankyni ČSSD Lenku Mazuchovou. Poslankyně je po operaci a při její absenci by Topolánek sám vyvážil poměr sil ve sněmovně tím, že by se hlasování o důvěře neúčastnil. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám