Hlavní obsah

Topolánek letěl do Itálie zřejmě soukromým letadlem

– PRAHA

Premiér Mirek Topolánek (ODS) odletěl minulý týden na dovolenou do Itálie se skupinou přátel soukromým letadlem. Ve čtvrtek o tom informovalo Rádio Česko. Podle informací rozhlasové stanice patřil stroj soukromé společnosti ABS Jets, která je propojená s vlivnou finanční skupinou J&T.

Foto: Milan Malíček, Právo

Premiér Mirek Topolánek (ODS)

Článek

"My zásadně neříkáme, kam a s kým lítáme. Jména klientů ani destinace nesdělujeme," řekl rozhlasové stanici Jan Váňa z ABS Jets. Cesta na Sardinii, kde premiér tráví volné dny, stojí zhruba 200 tisíc korun. Před dvěma lety si Topolánek s přáteli najal a zaplatil soukromé letadlo, kterými odcestovali na zápas fotbalistů Česka a USA na mistrovství světa v Německu.

Úřad vlády už dříve informoval o tom, že Topolánek si veškeré náklady na nynější dovolenou v Itálii platí sám a při cestě na jih Evropy nevyužil služeb vládní letky. Jak první informoval deník Právo, Topolánek je v Itálii na pozvání italského premiéra Silvia Berlusconiho, s nímž se český premiér o víkendu sešel na neformální schůzce.

Jednalo se o letišti?

Vládní úřad konkrétní místo pobytu s ohledem na bezpečnost předsedy vlády neupřesnil. Topolánka podle některých médií hostí Berlusconi přímo ve své luxusní rezidenci na Sardinii.

Českého premiéra doprovází jeho přítelkyně Lucie Talmanová, jejich syn Nicolas a asi desetičlenná skupina známých, mezi nimiž je například ministr dopravy Aleš Řebíček (ODS) či Topolánkův přítel Marek Dalík.

Českého premiéra doprovází jeho přítelkyně Lucie Talmanová, jejich syn Nicolas a asi desetičlenná skupina známých, mezi nimiž je například ministr dopravy Aleš Řebíček (ODS) či Topolánkův přítel Marek Dalík.

Rádio Česko s odkazem na podnikatelské kruhy uvedlo, že čeští zástupci mohli v Itálii jednat také o privatizaci Letiště Praha, o které projevila zájem italská společnost Save. opolánek a Řebíček mají údajně v pátek odletět na další jednání do Říma.

Reklama

Související témata:

Související články

Topolánek se na dovolené setkal s Berlusconim

Premiér Topolánek se v neděli v rámci své dovolené, kterou tráví na pozvání Silvia Berlusconiho v Itálii, setkal se svým italským protějškem. Právo už v sobotu...

Výběr článků

Načítám