Hlavní obsah

Topolánek chce o vládě jednat maximálně tři týdny

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Předseda ODS Mirek Topolánek zahájí po jmenování premiérem oficiální konzultace se šéfy politických stran o podpoře svého menšinového kabinetu. Topolánek předpokládá, že tyto konzultace mohou trvat maximálně dva až tři týdny. Topolánek to řekl ve středu v rádiu Impuls. Prezident Václav Klaus jmenuje Topolánka předsedou vlády ve středu odpoledne.

Článek

"Po svém jmenování zahájím oficiální konzultace se všemi předsedy demokratických politických stran a budu se snažit najít takové řešení, které bude mít podporu," řekl Topolánek. Bude jednat s lídry ČSSD, KDU-ČSL a Strany zelených. Vynechá tedy komunisty, jak avizoval.

Konzultace by chtěl Topolánek vést nejvýše tři týdny. "Více ne, protože déle protahovat to období nestability a nevládnutí možné není," řekl stanici.

Jednání stran ale probíhají už nyní, ODS dojednává podporu u ČSSD. Zbývá dořešit několik bodů, mezi nimi například otázka rovné daně nebo referenda k umístění raketových základen USA v jednom z českých vojenských prostorů.

Na začátku týdne se ale Paroubek nechal slyšet, že to spíše vypadá, že ČSSD vládu nepodpoří. [celá zpráva] Chce, aby s ním Topolánek konzultoval jména ministrů ve své vládě, nikoliv jen programové otázky.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám