Hlavní obsah

TOP 09 v logu opět používá „starosty”. Mají to zapotřebí? diví se Gazdík

Novinky, zpe

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

TOP 09 s podporou starostů, hlásá logo na billboardu strany Miroslava Kalouska. Na první pohled to může vypadat, že strana pouze oprášila své logo z posledních voleb. Jenže nejsou starostové jako Starostové.

Foto: Aleš Fuksa, Právo

Billboard TOP 09 odkazující na podporu starostů je podle Petra Gazdíka matoucí. Hnutí Starostové a nezávislí (STAN) není před krajskými volbami koaličním partnerem TOP 09.

Článek

Topka už nebude v krajských volbách kandidovat společně s hnutím Starostové a nezávislí (STAN). Obě uskupení jdou nyní do krajských voleb zvlášť. Hnutí STAN se proto nelíbí, že TOP 09 používá „staronové logo“. Rozdíl je totiž pouze v malém s.

„Je trapné hádat se o tom, jestli jsme ti správní Starostové. Je však pravda, že v ČR máme nejvíc starostů. TOP 09 jich má výrazně méně,“ podotkl šéf STAN Petr Gazdík.

Dodal, že se na bývalého spojence nezlobí. „Ale nerozumím tomu. Z mého pohledu dávají znát trochu slabost. Myslím, že to nemají zapotřebí,“ řekl Novinkám lídr Starostů.

Kalousek: STAN nemá monopol na starosty

TOP 09 před několika dny zahájila kampaň ve Zlínském kraji. Je trochu paradoxem, že zrovna zde mají pouze dva starosty. „To, že ve Zlínském kraji to je chudší, neznamená, že bychom měli rezignovat na značku, kterou budeme používat celorepublikově,“ hájil Kalousek.

„Pro nás spolupráce s nezávislými starosty byla vždycky velkou prioritou, na tom se vůbec nic nemění. Hnutí STAN nemá monopol na starosty,“ dodal.

Gazdík si myslí, že použití loga může být matoucí pro voliče. S představiteli topky se kvůli tomu ale prý nechce hádat.

Související témata:

Foto: Petr Horník, Právo

Předseda TOP 09 Miroslav Kalousek

TOP 09 a Starostové mají předvolební smlouvu o senátních a prezidentských volbách. Ve Sněmovně patří do jednoho poslaneckého klubu. Už teď se ale diskutuje o tom, že znovu spolu nepůjdou ani do sněmovních voleb.

Reklama

Související články

Babiš půjde ke starostům na námluvy

Hnutí Starostů a nezávislých (STAN) nečeká na sobotním volebním sněmu v Průhonicích u Prahy žádné drama. Předsedou by se měl po několika letech znovu stát...

Výběr článků

Načítám