Hlavní obsah

TOP 09 přišla s prvními kandidáty do senátních voleb

Novinky, zpe

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Prvních devět kandidátu pro volby do Senátu, které se budou konat na podzim, ve čtvrtek představila TOP 09. Čtyři z nich jsou členové strany, ostatní nestraníci. Někteří kandidují v koalici ještě se Starosty a nezávislými a Stranou zelených.

Foto: Petr Horník, Právo

Předseda TOP 09 Miroslav Kalousek

Článek

Za Prahu 6 bude kandidovat ředitel gymnázia Jana Keplera Jiří Růžička. V Táboře půjde do voleb ředitel základní a mateřské školy v Malšicích výtvarník Pavel Klíma. V Českém Krumlově bude kandidovat učitel česko-anglického gymnázia David Žák, v Jihlavě náměstek jihlavského primátora pro oblast školství Milan Kolář.

V Ústí nad Orlicí půjde do voleb dosavadní starosta České Třebové Jaroslav Zedník, v Praze 11 ekonom Jakub Lepš. Na Jičínsku bude kandidovat místostarosta obce Dymokury Tomáš Czernin.

V obvodu Prahy 10 se kandidátem stal lékař a chirurg Jiří Holubář. O post senátora za Pardubice se rozhodl utkat někdejší poradce Karla Schwarzenberga, dnes analytik z centra Glopolis Jiří Čáslavka.

„Jsem si jistý, že každá z námi nabízených osobností už tímto dává záruku, že bude velmi dobře reprezentovat nejen svůj obvod, ale i zastupovat občany ve svém městě a kraji,“ uvedl předseda TOP 09 Miroslav Kalousek.

Reklama

Výběr článků

Načítám