Hlavní obsah

TOP 09 předpokládá, že se Parkanová očistí

Aktualizováno

TOP 09 předpokládá, že se Vlasta Parkanová (TOP 09) očistí v kauze nákupu letadel CASA a vrátí se zpět do funkce místopředsedkyně Poslanecké sněmovny. Po jednání klubu to řekl jeho předseda Petr Gazdík. Pokud se Parkanová neočistí, chce podle něj TOP 09 na konci srpna či v září vyjednávat o budoucí podobě vedení dolní parlamentní komory s ostatními politickými stranami.

Foto: Petr Horník, Právo

Vlasta Parkanová ve Sněmovně

Článek

Na pátečním jednání poslaneckého klubu padlo v souvislosti s místopředsednickou funkcí také jméno poslance Jiřího Olivy, takový návrh ale nakonec nebude Sněmovně předložen. "Věříme, že se Parkanová očistí," zdůraznil Gazdík.

Sněmovna má nyní pouze dvoučlenné vedení. Kromě předsedkyně Miroslavy Němcové (ODS) nyní může schůze řídit pouze jediný místopředseda, kterým je Lubomír Zaorálek z ČSSD. Parkanová rezignovala ve středu poté, co ji Sněmovna v kauze nákupu letadel pro českou armádu vydala k trestnímu stíhání. Už na konci dubna v souvislosti s přechodem své strany do opozice odešla z vedení Sněmovny nynější předsedkyně poslaneckého klubu Věcí veřejných Kateřina Klasnová.

Gazdík připustil, že nynější podoba vedení Sněmovny neodpovídá původním dohodám politických stran.

Opoziční strany, tedy ČSSD a KSČM, trvají na poměrném zastoupení ve vedení Sněmovny. V takovém případě by v něm zasedl zástupce komunistů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám