Hlavní obsah

TOP 09 chce uzákonit povinnou integraci pro uprchlíky

– Praha
Novinky, zpe

Všichni migranti, kteří v České republice dostanou azyl, by se měli podle TOP 09 ze zákona povinně účastnit integračních programů. Místopředsedkyně topky Helena Langšádlová a poslankyně Nina Nováková plánují návrh předložit v rámci azylového zákona. Novinářům ho představily v pátek ráno.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Návrh změny azylového zákona představila místopředsedkyně TOP 09 Helena Langšádlová. Na snímku s poslancem Markem Ženíškem

Článek

„Odmítáme xenofobii, nechceme se stavět zády k těm, kteří potřebují pomoc. Podpora ale musí mít jasná pravidla a ta budou všichni, kteří o ni požádají, dodržovat,“ řekla Langšádlová.

Uprchlíci, kteří by se například odmítli učit češtinu, by museli z ČR odejít. „Nemůžeme si dovolit, aby zde zůstávali ti, kteří se nechtějí naučit náš jazyk a porozumět naší tradici. Účast v integračních programech proto musí být povinná,“ podotkla Nováková.

TOP 09 přišla i s další změnou, kterou by chtěla prosadit v rámci školského zákona. Ve školách by se mělo učit o evropské kultuře a duchovních kořenech všech náboženství. [celá zpráva]

„Chceme být světu otevření, ne však multikulturní. Musíme si být vědomi naší vlastní identity stojící na bohatém duchovním odkazu antiky, křesťanství a humanismu,“ uvedla strana.

Anketa

Měli by mít uprchlíci v ČR povinnost učit se česky?
ano
98,4 %
ne
1,6 %
Celkem hlasovalo 1030 čtenářů.

Související téma:

Reklama

Výběr článků

Načítám