Hlavní obsah

TOP 09 čeká podle Kalouska "pěkný mejdan"

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Stranu TOP 09 v sobotu čeká "pěkný mejdan" při sledování výsledků sněmovních voleb, řekl po prvních odhadech jeden ze zakladatelů strany Miroslav Kalousek. Předseda strany Schwarzenberg řekl, že cítí velkou vděčnost. TOP 09 podle odhadů dostala 17,5 procenta hlasů.

Foto: Stanislav Peška , ČTK

První místopředseda TOP 09 Miroslav Kalousek (vlevo) se zdraví s předsedou TOP 09 Karlem Schwarzenbergem v Michnově paláci v Praze.

Článek

Ve volebním štábu v Michnově paláci na pražském Újezdě už si členové strany připíjejí, první nervozita opadla a vystřídala ji dobrá nálada.

Dám si kafe, zapálím fajfku a budu čekat. Klídek, ne?
Karel Schwarzenberg

„Na jedné straně mám radost, ale především vděčnost, to je ten nejsilnější pocit který mám vůči těm lidem, kteří nám věřili,“ řekl předseda strany.

Doplnil, že zatím s nikým o případné koalici nejedná. "Očekávám konečný výsledek. Až budeme vědět, kolik kdo má poslanců, můžeme do toho jít opatrně, svědomitě," řekl Schwarzenberg.

"Už jen ta skutečnost, že se TOP 09 po roce své existence stane významnou parlamentní stranou, je fantastický úspěch, je to ale také obrovská odpovědnost," řekl Kalousek novinářům. Do volebního štábu přišel krátce po 14:00, kdy se uzavřely volební místnosti.

Předseda strany Karel Schwarzenberg dorazil později. "Dám si kafe, zapálím fajfku a budu čekat. Klídek, ne?" prohlásil.

Kalousek za "fenomenální úspěch" považuje především fakt, že podle prvních výsledků TOP 09 předběhla KSČM, což bylo prý jeho tajným snem. Michnův palác straně TOP 09 nabízí velkorysé prostory. Venku na nádvoří se opéká sele, točí se pivo a nalévá víno. Nádvoří i vnitřní prostory zatím nejsou zaplněné, očekává se, že více hostů dorazí později odpoledne.

Reklama

Výběr článků

Načítám