Hlavní obsah

TOP 09 by ve volbách přeskočila ODS

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Nejsilnější stranou zůstává i nadále opoziční ČSSD, které by dalo hlas 21 procent lidí. O jeden procentní bod méně by měla druhá TOP 09, která přeskočila ODS s 19 procenty hlasů. Ve Sněmovně by zasedli i zástupci VV a komunistů. Plyne to z průzkumu společnosti SC&C pro Českou televizi (ČT).

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Volební průzkum SC&C pro ČT

Článek

KSČM a VV by podle průzkumu získaly shodně 11 procent hlasů. Další strany by se do Sněmovny nedostaly. Suverenita by měla čtyři procenta, lidovci a zelení shodně po třech procentech.

Podle rámcového přepočtu na mandáty by sociální demokraté měli 53 poslanců, TOP 09 by disponovala 51 hlasy a ODS 46. VV a KSČM by měly shodně 25 poslanců. Strany vládní koalice by tak zřejmě měly ústavní většinu.

Přepočet na mandáty
ČSSD53
TOP 0951
ODS46
KSČM25
VV25

"V současné době je ten volební model téměř totožný s tím, jak dopadly volby na konci května. Určitě je to dáno tím, že po volbách je pár měsíců, v současné době se schvalovala vláda nebo se jí dávala důvěra," uvedla v ČT Jana Hamanová z SC.

Průzkumu, který se uskutečnil 10. a 11. srpna, se zúčastnilo 948 respondentů.

Reklama

Výběr článků

Načítám