Hlavní obsah

Tlustý: mé vztahy s Topolánkem jsou zásadně zrušené

– PRAHA

Odstupující ministr financí Vlastimil Tlustý se v rozhovoru pro Právo vyjádřil o svých vztazích s premiérem a předsedou ODS Mirkem Topolánkem. Tlustý byl jedním z občanských demokratů, kteří se nedávno stali terčem Topolánkovy kritiky, předseda o něm řekl, že ho ve vládě zklamal jak odborně, tak lidsky.

Článek

I poté, co se Topolánek omluvil za svou kritiku místopředsedy Pavla Béma, europoslance Jana Zahradila a právě Tlustého, považuje odstupující ministr financí jejich vzájemné vztahy za "zásadně zrušené".

 "On se omlouval dosti generálně, nikoli konkrétně, a navíc říkal, že se omlouvá za formu, nikoli za obsah, a to je taková poloomluva," řekl Právu Tlustý a dodal: "To je asi tak, jako kdyby říkal, že tu facku jsem vám dal špatně mířenou, a za to se vám omlouvám, ale ta facka byla správná."

Topolánek o Bémovi v LN řekl, že se snaží prosadit spolupráci ODS a ČSSD. Tlustého a Zahradila kritizoval v Mf Dnes. Tlustý jej prý ve funkci ministra financí zklamal a podle jeho slov na Frekvenci 1 by v nové vládě ministrem nebyl ani v případě, že by tento post neměl Miroslav Kalousek z KDU-ČSL. [celá zpráva]

"Ten obsah byl možná velmi ostrý a možná byl velmi osobní a v tomto smyslu pokládám za svou chybu, že jsem ho takhle veřejně prezentoval," komentoval své výroky minulý týden Topolánek s tím, že za jejich obsahem si ale stojí. [celá zpráva]

Vlastimil Tlustý Právu řekl, že Topolánka žádal o uvedení faktických důvodů jeho kritiky, ale žádných se prý nedočkal. "On řekl, že to je směs racionálních a iracionálních důvodů, což je docela zase obecná charakteristika. Já k tomu mohu říct jediné: je mi to líto a nejsem autorem toho zhoršení," konstatoval Tlustý.

Celý rozhovor s Vlastimilem Tlustým čtěte v pondělním Právu.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám