Hlavní obsah

Tisková konference vlády po jednání o opatřeních kvůli koronaviru

Novinky, ber

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Ve Strakově akademii ve čtvrtek kvůli koronaviru opět mimořádně zasedla vláda premiéra Andreje Babiše (ANO). Ministři jednali o nových opatřeních na pomoc firmám, živnostníkům a občanům. Brífink je naplánovaný na 14. hodinu, Novinky ho budou sledovat živě.

Záznam: TK po jednání vládyVideo: ČTK

 
Článek

Jednání se mělo konat původně ve středu. Jelikož se ale protáhla úterní schůze v Poslanecké sněmovně do dalšího dne, zasedli ministři až ve čtvrtek.

ON-LINE: Sněmovna schválila další balík opatření v době koronaviru

Domácí

Kabinet by měl navrhnout nová opatření pro firmy, živnostníky a občany, kteří kvůli koronaviru a následným vládním opatřením přišli o zisk. Ministři se měli zabývat například návrhem ministra kultury Lubomíra Zaorálka (ČSSD). Ten chce, aby stát vyčlenil 1,16 miliardy korun na zmírnění dopadů krize v kultuře.

Odložit nájem si budou moci podnikatelé i běžní nájemníci

Domácí

Dříve již vláda schválila příspěvek pro OSVČ ve výši 25 tisíc korun, odklad nájmů pro podnikatele i pro běžné nájemníky. Ministři také rozhodli o tzv. kurzarbeitu, tedy o příspěvku na mzdy zaměstnanců, a to ve výši 80 a 60 procent.

Reklama

Výběr článků

Načítám