Hlavní obsah

Tisková konference vlády

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Vláda premiéra Andreje Babiše (ANO) se ve čtvrtek zabývala podmínkami dalšího rozvolňování protiepidemických opatření při kulturních akcích. Rozhodnout měla také o tom, zda se vrátí do tříd žáci druhého stupně základních škol i ve třech nejrizikovějších krajích. Tisková konference je naplánovaná na 13:30 hodin, Novinky ji nabídnou živě.

TK po jednání vlády 6.5. 2021Video: ČTK

 
Článek

Zástupci různých odvětví v kultuře na středečním jednání s ministrem kultury Lubomírem Zaorálkem (ČSSD) navrhli, aby se od 17. května mohlo začít hrát divadlo nebo konat koncerty i uvnitř.

Kultura nesmí být jen pro bohaté. Zaorálek kritizuje plán na rozvolnění

Domácí

Kapacita prostor by měla být využita na 50 procent s maximálním počtem 500 diváků a podmínkou absolvování antigenního testu.

Ministerstvo zdravotnictví přitom dosud předpokládalo dražší PCR testy.

Kabinet měl také rozhodnout o formě a termínu uvolnění výuky ve Zlínském a Jihočeském kraji a na Vysočině, které jsou epidemií aktuálně nejvíce postižené v celé republice. Na základě dat z počátku týdne v pondělí vláda nerozhodla, zda se tyto kraje přidají k ostatním a od pondělí 10. května otevřou i druhé stupně základních škol.

Od pondělí se vrátí v některých krajích do škol nižší stupně středních škol

Domácí

Rozvolňování se v Česku nyní řídí podle počtu nakažených na 100 tisíc obyvatel za posledních sedm dní. Ministři dříve mluvili o hranici pro další rozvolňování o 100 nakažených. K tomu se již ČR blíží, nyní je to 123.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám