Hlavní obsah

Teploty zůstanou letní, přidají se přeháňky a bouřky

Novinky, jas

Zatímco v posledních dnech ovlivňovala počasí v České republice tlaková výše, ve čtvrtek dorazí brázda nízkého tlaku vzduchu, která vedle zvětšené oblačnosti přinese i dešťové přeháňky a bouřky. Teploty v závěru týdne nicméně zůstanou na letních hodnotách kolem 28 stupňů Celsia, sdělila Novinkám Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

Foto: Neil Hall, Reuters

Ilustrační foto

Článek

Ve čtvrtek přibývá od západu oblačnost. V průběhu dne se zejména v severních oblastech budou vyskytovat přeháňky a bouřky, při nichž by podle modelů mohlo napršet až 25 milimetrů srážek. Může je doprovázet vítr, který bude mít v nárazech rychlost do 70 kilometrů v hodině. Odpolední maxima se dostanou na 26 až 30 stupňů.

V pátek bude zpočátku dne převládat polojasno až oblačno. Odpoledne se místy opět objeví přeháňky a ojediněle též bouřky,” uvedla Honsová s tím, že častěji by se měly vyskytovat zejména na jihozápadě republiky.

Srážkové úhrny by v bouřkách neměly překročit 30 milimetrů. Znovu mohou být doprovázeny nárazy větru do rychlosti 75 kilometrů v hodině. Nejvyšší teploty se dostanou na 25 až 29 stupňů.

Očekávané srážky

Oblačné počasí očekávají meteorologové rovněž v sobotu. V odpoledních hodinách bude oblačnosti dále přibývat až na zataženo a znovu se budou objevovat přeháňky a bouřky. Odpolední maxima by se měla pohybovat v rozmezí 24 až 28 stupňů.

Velmi podobně by, tj. polojasno až oblačno s přeháňkami či bouřkami by mělo být rovněž v neděli. Nejvyšší teploty zůstanou mezi 24 až 28 stupni.

Od pondělí začne počasí ovlivňovat tlaková výše. Převládat by mělo jasno či polojasno, při přechodně zvětšené oblačnosti se mohou objevit i přeháňky a ve středu a ve čtvrtek rovněž bouřky. Teploty budou postupně stoupat až k 31 stupňům.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám