Hlavní obsah

Tepličtí protestují proti Arabům, venčí psy v lázeňském parku

Právo, ape

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Teplice

Hromadné venčení psů v Šanovském parku v Teplicích, kde se obvykle scházejí arabští lázeňští hosté, přilákalo v pátek večer zhruba 200 stovky lidí. Akce byla namířena právě proti arabským hostům, kteří po sobě často zanechávají nepořádek a podle některých místních se chovají často nevhodně. Arabští hosté, kterých bylo vpodvečer před akcí v parku celá řada, ho vyklidili.

Foto: Aleš Pelikán, Právo

Pejskaři při venčení v teplickém Šanovském parku

Článek

Zhruba deset pejskařů vyrazilo do parku již před týdnem. Důvodem bylo údajné napadení psa jedné z žen. Na páteční akci se svolali přes sociální sítě. „Byl to spontánní nápad nás všech, kteří jsme do Šanovského parku kdysi chodili, dnes už se mu obloukem vyhýbáme. Dnes už se sem nedá chodit,“ řekla Lenka Šimáčková ze skupiny Přátel čtyřnohých miláčků.

K ní se ovšem přidaly i různé protiislámské skupiny i několik radikálů. „Chceme pouze návrat k tomu, co tu bylo před lety. Že se tu v parku scházely maminky s kočárky, děti si tu hrály, scházeli se tu i babičky a dědečkové,“ uvedla Šimáčková.

Na akci dorazil se svým psem i poslanec Tomio Okamura. „Je potřeba situaci řešit. Není možné, aby se občan České republiky bál ve svém rodném městě procházet v centrálním parku se psem,“ prohlásil Okamura.

Foto: Aleš Pelikán, Právo

Některým přítomným byl poslanec Tomio Okamura trnem v oku.

Kromě příznivců má hromadné venčení psů proti Arabům v Teplicích i řadu odpůrců. Radní města za TOP 09 Dominik Feri vyzval ke korektní diskusi o návštěvnících tamních lázní. Podle něj vyhrocené emoce ničemu nepomohou a lidé by se neměli nechat manipulovat extremisty.

„Nekonstruktivní nápad hromadně venčit psy v parku ukazuje, že nekonečné debaty o uprchlících a islámu vypustily z Pandořiny skříňky i jiné způsoby, jež srazily úroveň společenské diskuse až na samotné dno. Diskuse má mít vždy demokratickou a slušnou podobu a každý problém své řešení. Buranům navzdory chceme udržet naše parky čisté,“ říká Feri.

Reklama

Výběr článků

Načítám