Hlavní obsah

Televize představily digitální programy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Před Radu pro rozhlasové a televizní vysílání v úterý předstoupili se svými projekty první žadatelé o licenci pro digitální vysílání. Veřejná slyšení potrvají do čtvrtka, své plány radě přiblíží dvě desítky žadatelů.

Článek

Reprezentanti jednotlivých projektů představili zejména programovou skladbu plánovaných stanic, návrh podoby licenčních podmínek a to, jak budou přistupovat ke stanovenému limitu podílu evropské tvorby a děl nezávislých producentů. Rada se usnesla, že otázky související s ekonomickým zázemím žadatelů a jejich projektů bude projednávat na zvláštním ústním jednání.

TV Prima představila druhý program Prima klub. Měl by nabízel filmy, seriály, zpravodajství a publicistiku, dokumenty či pořady pro děti a mládež. Hned čtyři nové programy - filmový, zpravodajský, sportovní a seriálový kanál - představila TV Nova. Společnost Sport 5 nabídla stejnojmenný sportovní program.

Firma FTV, v jejímž vedení je mj. bývalý finanční ředitel České televize (ČT) za Jakuba Puchalského Michael Kralert, v úterý prezentovala projekt Televize Na Cesty. Základem jejich programu má být dopravní zpravodajství a počasí. "Naše televize by ráda spolupracovala s policií, jedním z takových pořadů by mohl být Vítěz závodu. To by byly záběry, zachycující nejrychlejší piráty na dálnici z předcházejícího dne. Diváky by mohly také zajímat reality show o menšinách. Například ze života Rómů," řekl při úterním slyšení Kralert.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám