Hlavní obsah

Technopárty obrazem, zatím probíhá klidně

PŘÍCHOVICE

Technoparty v Příchovicích na jihu Plzeňska zatím probíhá bez větších konfliktů. Na louce a v okolí se v noci z pátku na sobotu vystřídalo odhadem 4500 lidí. Záchranáři převezli do nemocnice několik osob pod vlivem alkoholu nebo jiných návykových látek. Další dva lidé utrpěli zranění.

Článek

Party začala na legálně pronajaté louce v pátek. O půlnoci tam tančilo asi 4500 lidí. "Vůbec jsme nezasahovali," řekla v sobotu západočeská policejní mluvčí Jolana Číhová.

Vážnější zranění utrpěl muž, na kterého spadla bedna reproduktoru a zlomila mu žebra a nohu. Další si zlomil ruku. Dva muže pod vlivem alkoholu nebo jiných návykových látek odvezla sanitka do plzeňské fakultní nemocnice.

Jeden z nich, 24letý mladík, se předávkoval LSD a byl převezen na jednotku intenzivní péče. V současnosti je mimo ohrožení života.  

"Ležel na nádraží v Přešticích a jenom chroptěl, druhého nám přinesli z louky, žádné zranění neměl. Udržovali jsme ho při vědomí a předali plzeňské záchrance," potvrdil na místě zasahující policista.

Na pořádek dohlíží asi 90 policistů, v pohotovosti je zhruba stovka příslušníků.

Zásah těžkooděnců podle všeho zatím nehrozí. Akce má skončit mezi desátou a dvanáctou hodinou zítra dopoledne.

Na hluk si nikdo nestěžuje

Účastníci musí na louku pouze po jedné cestě z Přeštic přes Příchovice, trasa za Přešticemi z druhé strany řeky Úhlavy je určena pouze pro transport zvukových systémů. Parkoviště u louky pro zhruba 200 vozů je plné, zaplněná je v obou směrech také čtyřsetmetrová polní cesta z obce na Ostrov.

"Další účastníci by měli parkovat na dvoukilometrové silnici z Příchovic do Lužan, odkud je to na louku čtvrt hodiny cesty," uvedl jeden z organizátorů Zbyněk Ambrož. Nyní řeší jedno černé parkoviště s 50 vozy. "Nemáme jiné stížnosti. Z okolních šesti obcí si na hluk nikdo nestěžoval," uvedl.

Ani starosta Příchovic s tisícovkou obyvatel Karel Šašek o žádných stížnostech na hluk nebo na omezení dopravy neví. Přímo v obci se auta nehromadí, stížnosti od majitelů sousedních pozemků nejsou.

Přímo na Ostrově, kde se konají velké hudební produkce, nic nehraje, mladí lidé tam sedí na lavičkách a popíjejí. "Je to tady v poklidu, počasí je perfektní. Policisté neprudí," řekli mladí lidé na louce.

Na ploše je zhruba 150 stanů, technaři průběžně louku uklízejí. Deset záchodků vyvezli dnes ráno, pitnou vodu v cisterně doplňují. Pozemky musí být uklizeny do středy.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám